perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ja vaihteeksi taas sukkia!

Filona sukkalangasta on ollut jo aika pitkään tekeillä Suloisimmat sukat -kirjan ohjeella naisten sukat. Koko on suunnilleen 38-39, joten jos joku tarvitsee, niin rahalla saa ;)




Tallinnan reissulle matkatekemisiksi otin kolmosen puikot ja Novitan Nalle-lankaa (Kukkaketo Anemone). Yksi sukka auto- ja laivamatkoilla valmistuikin, toinen sukka sitten kotiuduttua. Tällä kertaa melkein vaan perussukat. Jalkaterässä menee tuskin havaittavat vinoraidat peilikuvina toisessa sukassa toiseen suuntaan ja toisessa toiseen suuntaan. Koko sukissa 40-41, ja joutavat pois nämäkin...




Kahdesta erivärisestä Nalle-langasta (luonnonvalkoinen Aloevera ja Kukkaketo Kirsikkapuu) tekaisin sitten meidän pikkuneidille ensi talveksi sukat. Alun perin näistä piti tulla aikuisten sukat, mutta tehtyäni ensimmäisen sukan varren melkein valmiiksi, huomasin, että tikutin näitä 2,5 mm puikoilla kolmosen sijasta. Eli vähän on ahtaat aikuisen jalkaan, varsinkin kun tuo malli ei edes jousta niin paljon kuin perussukka. Tuli sitten neidille melkein polvisukat... Seuraava sukkatekele tuleekin olemaan aikuisten kokoa samoista langoista samaa väriä ja mallia kolmosen puikoilla ja ehkä muutamalla lisäsilmukalla varustettuna.

Kierrätystä edelleen

Kierrätysvirkkaus jatkuu... Jakkaranpäällisiä valmistui (itse asiassa jo ajat sitten) vielä yksi lisää, tällä kertaa vihreän sävyinen. Jakkarassa on istuimessä soikea aukko, josta sen saa kätevästi nostettua, joten päällinen piti varustaa myös aukolla. Tämä jakkaranpäällinen on ainakin osaksi vanhaa pöytäliinaa... :)





Pari nukkumiseen tarkoitettua, mutta meidän makuun liian isoa tyynyä, on lojunut nurkissa jo pitkään. Ja koska valmiiksi leikattua matonkudetta riitti edelleen, virkkasin molempiin tyynyihin päälliset. Nyt tyynyt lojuvat komeron sijasta meidän olohuoneessa...

Tyynynpäälliset valmistuivat ihan vaan virkkaamalla suorakaiteen mallista mattoa, jonka kietaisin tyynyn ympärille ja virkkasin reunat kiinni. Yhden sivun kiinnitin eri tavalla, jotta sen saa tarvittaessa auki ja päällisen pois rikkomatta sitä.

Sini- ja punasävyinen tyyny yhdeltä puolelta...

... ja toiselta puolelta.