tiistai 10. huhtikuuta 2012

Parit sukat

Pääsiäinen oli ja meni. Herkutellen... Lapset ovat jo viikkotolkulla kärttäneet suklaamunia aina niitä nähdessään. Pääsiäisenä oli sitten lupa syödä karkkia ja niitä suklaamunia vähän enemmänkin. Tosin, jos silmä olisi välttänyt, olisi kaikki munat kuorittu, sisus kaivettu esiin suklaan sisältä ja suklaat jätetty murusina ympäri taloa. Mutta silmä ei välttänyt, joten jokainen avattu suklaamuna oli syötävä ennen seuraavan avaamista. Ihme juttu sinänsä... Ei mua vaan ole koskaan tarvinnut käskeä suklaata syömään! Mutta meikäläisen karkkilakko (alkanut 2.1.2012) piti koko pääsiäisen ja pitää edelleen. Hyvä minä!

Karkittomassa ja suklaattomassa pääsiäisessä hiukan helpotusta toi mm. sunnuntaina leivottu iso porkkanapiirakka, joka on nyt jo hävinnyt sen siliän tien jonnekin...

Tämä tiistai alkoi ihan kohtalaisesti, mutta iltapäivällä alkoi sitten stressipisteet kohota turhankin korkealle. Kävin naapurikylässä ruokakaupassa ihan mukavan pituisen ostoslistan kanssa. Listalla oli mm. kermaa, mutta kas kummaa, sitä ei sitten löytynytkään niin helposti. Vakkarikaupassani tein kaikki muut ostokset, mutta jätin kerman, koska hyllyssä ei ollut muuta kuin karrageenia sisältäviä kermoja. Siirryin seuraavaan kauppaan, jossa sama juttu. Kolmannessa kaupassa onnisti ja hamstrasin sitten kermaa useamman purkin. Kotimatkalla alkoi päänsärky jyskyttää ohimoissa...

Mennessäni hakemaan lapsia kerhosta, koukkasin oman lähikauppani kautta todetakseni, että ei olisi sielläkään kunnon kermaa ollut. Henkilökunta kuitenkin lupasi pitää muutkin tuotteet listalla, mutta nyt olivat valitettavasti kaikki loppu. Joka kauppa on nyt täynnä maakunnan oman meijerin uutta, karrageenilla kyllästettyä kermaa, jota ainakaan minä en suostu ostamaan... Ja kun vielä lapset toivat mukanaan kerhosta kotiin Känkkäränkän, niin illan visiitti hierojalle ei olisi voinut osua parempaan saumaan. Sitten vielä sauna ja loppuilta sukkien tikutusta, niin eiköhän ne hermot siitä ala löystyä nukkumaanmenoaikaan mennessä :)

Edellisessä postauksessa mainitut valmiiksi saadut sukat tuli vihdoin kuvattua:

Isännän sukat tummanharmaasta Nalle-langasta...
... ja niiden varsien pintakuvio lähemmin.
Omat sukat tummanvihreästä Nalle-langasta.
Väri ei oikeasti ole noin kirkas, mutta avustaja ei suostunut
lähtemään ulos kirkkaaseen valoon, joten salama vääristi värit...
Mallit on napsittu kirjasta Cookie A: Suloisimmat sukat. Varsinkin nuo isännän sukat on mallin mukaan vaan suunnilleen, vihreät sukat sitten tarkemmin ohjeen mukaiset.

Pojan slipoverista on etu- ja takakappaleet valmiit. Odottelevat ojennusta, yhteen liittämistä ja viimeistelyä. Se aiemmin mainitsemani toinen röyhelöhuivi on edelleen kuvaamatta. Katsotaan, koska keritään. Työn alla on nyt ohuesta raitalangasta edellä mainitun kirjan ohjeen mukaan sukat. Kattellaan, koska valmistuvat... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti